Felicity Solar Литиум 40 kWh 48 V

Каталошки бројLPBA48200
Капацитет40 kWh
Номинален напон48 V
Макс. струја на полнење/празнење480 А @ 10s
Длабочина на празнење90 %
Број на циклуси6000+
Гаранција10 години
Животен век15+ години
Manufacturer: Felicity Solar

 

701026.00 ден

- Литиумска батерија за складирање на енергијата произведена од соларните системи
- Идеална за употреба кај домаќинства, ресторани, фабрики во склоп со соларна централа
- Гаранција од 10 години и животен век над 15 години
- Капацитет од 40 kWh доволен за покривање на потрошувачката во текот на целиот ден

Felicity Solar е компанија која што е основана во 2007 година и е еден од пионерите во технологијата на литиумски батерии за складирање на енергијата кај фотоволтаичните системи. Во своето портфолио располага со над 25 патенти поврзани со технологијата на литиумски батерии, фотоволтаични системи и инвертори и соларно осветлување. Ги поседува CE, ROHS, SONCAP сертификатите и има застапништва во над 40 држави ширум светот. Располага со високо и нисконапонски литиумски батерии, хибридни и автономни инвертори, фотоволтаични панели и соларно лед осветлување.