Varta

VARTA Clarios e најголемиот светски производител на автомобилски батерии и еден од водечки светски добавувачи на делови за ОЕ вградување во новите автомобилиили товарни возила. VARTA со своите врвни производствени капацитети во Германија нуди широк спектар на висококвалитетни оловни и литиум-јонски батерии за поддршка на потребите на сите типови возила.

Со избирање на автомобилски батерии VARTA, можете да бидете сигурни дека го избирате најдоброто за вашиот автомобил, со докажан квалитет од производствените капацитети во Германија. Дали знаевте дека речиси сите батерии VARTA, Почнувајки од VARTA SILVER DYNAMIC, BLUE, BLACK до врвните старт-стоп акумулатору VARTA SILVER DYNAMIC AGM, VARTA BLUE DYNAMIC EFB, VARTA PROMOTIVE… се класифицирани како оригинални резервни делови? Тоа е една од причините зошто 7 од 10 новопроизведени возила со старт-стоп системите опремени со AGM се опремени со VARTA акумулатори.

Акумулатор Varta Blue Dynamic 40Ah 330A - JIS за возила произведени во Азија

Каталошки бројА13
ПоларитетДесен
Капацитет40 Ah
Стартна моќ330 A(EN)
Должина187 mm
Висина227 mm
Ширина127 mm
3450.00 ден

Акумулатор Varta Blue Dynamic 40Ah 330A (Л+) - JIS за возила произведени во Азија

Каталошки бројА13
ПоларитетЛев
Капацитет40 Ah
Стартна моќ330 A(EN)
Должина187 mm
Висина227 mm
Ширина140 mm
3450.00 ден

Акумулатор Varta Blue Dynamic 44Ah 420A

Каталошки бројB36
ПоларитетДесен
Капацитет44 Ah
Стартна моќ420 A(EN)
Должина175 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3750.00 ден

Акумулатор Varta Blue Dynamic 45Ah 330A - JIS за возила произведени во Азија

Каталошки бројB32
ПоларитетДесен
Капацитет45 Ah
Стартна моќ330 A(EN)
Должина238 mm
Висина227 mm
Ширина129 mm
3800.00 ден

Акумулатор Varta Blue Dynamic 45Ah 330A (Л+) - JIS за возила произведени во Азија

Каталошки бројB33
ПоларитетЛев
Капацитет45 Ah
Стартна моќ330 A(EN)
Должина238 mm
Висина227 mm
Ширина129 mm
3800.00 ден

Акумулатор Varta Blue Dynamic 52Ah 470A

Каталошки бројC22
ПоларитетДесен
Капацитет52 Ah
Стартна моќ470 A(EN)
Должина207 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
4100.00 ден