Rombat

ROMBAT SA е еден од најпознатите производители на оригиналени фабрички акумулатори во Европа и докажан партнер на Renault France групацијата(Renault, Nissan, Dacia)

Повеќе од 30 години фабриката на Ромбат е позната по оригинални фабрички акумулатори кои можат да се најдат во најновите модели на Renault, Nissan, Dacia, Ford, Vw, Mercedes.....

Фабриката поседува најмодерни услови со специјални хомологациони протоколи за производство на ОЕМ фабрички акумулатори за автомобилските гиганти и со капацитет над 5000000(милиони) акумулатори годишно.

Во Македонија брендот е присутен повеќе од 20 години преку фабричките акумулатори во Renault групацијата, а официјално како бренд од 2017 година, преку Батери Еволушн како генерален увозник и дистрибутер.

Акумулатор Rombat Moto AGM 10Ah 150A Л+

Каталошки бројRBX12B-BS
ПоларитетЛев
Капацитет10 Ah
Стартна моќ150 A(EN)
Должина150 mm
Висина130 mm
Ширина87 mm
2600.00 ден

Акумулатор Rombat Moto AGM 13Ah 200A Л+

Каталошки бројRBX14B-BS
ПоларитетЛев
Капацитет13 Ah
Стартна моќ200 A(EN)
Должина150 mm
Висина145 mm
Ширина87 mm
3400.00 ден

Акумулатор Rombat Moto AGM 18Ah 240A Л+

Каталошки бројRBX20H-BS
ПоларитетЛев
Капацитет18 Ah
Стартна моќ240 A(EN)
Должина175 mm
Висина175 mm
Ширина87 mm
4700.00 ден

Акумулатор Rombat Moto AGM 4Ah 40A

Каталошки бројRBX4L-BS
ПоларитетДесен
Капацитет4 Ah
Стартна моќ40 A(EN)
Должина113 mm
Висина85 mm
Ширина70 mm
1100.00 ден

Акумулатор Rombat Moto AGM 6Ah 130A

Каталошки бројRBZ7SBS
ПоларитетЛев
Капацитет6 Ah
Стартна моќ130 A(EN)
Должина113 mm
Висина105 mm
Ширина70 mm
1690.00 ден

Акумулатор Rombat Moto AGM 6Ah 90A Л+

Каталошки бројRBX7A-BS
ПоларитетЛев
Капацитет6 Ah
Стартна моќ90 A(EN)
Должина150 mm
Висина93 mm
Ширина87 mm
1690.00 ден