Rombat

ROMBAT SA е еден од најпознатите производители на оригиналени фабрички акумулатори во Европа и докажан партнер на Renault France групацијата(Renault, Nissan, Dacia)

Повеќе од 30 години фабриката на Ромбат е позната по оригинални фабрички акумулатори кои можат да се најдат во најновите модели на Renault, Nissan, Dacia, Ford, Vw, Mercedes.....

Фабриката поседува најмодерни услови со специјални хомологациони протоколи за производство на ОЕМ фабрички акумулатори за автомобилските гиганти и со капацитет над 5000000(милиони) акумулатори годишно.

Во Македонија брендот е присутен повеќе од 20 години преку фабричките акумулатори во Renault групацијата, а официјално како бренд од 2017 година, преку Батери Еволушн како генерален увозник и дистрибутер.

Акумулатор Rombat Moto AGM 8,6Ah 190A Л+

Каталошки бројRBZ10SBS
ПоларитетЛев
Капацитет8,6 Ah
Стартна моќ190 A(EN)
Должина150 mm
Висина93 mm
Ширина87 mm
2450.00 ден

Акумулатор Rombat Moto AGM 9Ah 120A Л+

Каталошки бројRBX9B-BS
ПоларитетЛев
Капацитет9 Ah
Стартна моќ120 A(EN)
Должина150 mm
Висина105 mm
Ширина87 mm
2350.00 ден

Акумулатор Rombat Moto Conventional 11Ah 160A

Каталошки бројRB10L-B
ПоларитетДесен
Капацитет11 Ah
Стартна моќ160 A(EN)
Должина135 mm
Висина145 mm
Ширина90 mm
2550.00 ден

Акумулатор Rombat Moto Conventional 12Ah 170A

Каталошки бројRB12AL-A
ПоларитетДесен
Капацитет12 Ah
Стартна моќ170 A(EN)
Должина134 mm
Висина160 mm
Ширина80 mm
2550.00 ден

Акумулатор Rombat Moto Conventional 14Ah 145A

Каталошки бројRB14L-A2
ПоларитетДесен
Капацитет14 Ah
Стартна моќ145 A(EN)
Должина134 mm
Висина166 mm
Ширина89 mm
3150.00 ден

Акумулатор Rombat Moto Conventional 4Ah 60A

Каталошки бројRB4LB
ПоларитетДесен
Капацитет4 Ah
Стартна моќ60 A(EN)
Должина120 mm
Висина92 mm
Ширина70 mm
1150.00 ден