Felicity Solar

Felicity Solar е компанија која што е основана во 2007 година и е еден од пионерите во технологијата на литиумски батерии за складирање на енергијата кај фотоволтаичните системи. Во своето портфолио располагаат со над 25 патенти поврзани со технологијата на литиумски батерии, фотоволтаични системи и инвертори и соларно осветлување. Ги поседува CE, ROHS, SONCAP сертификатите и има застапништва во над 40 држави ширум светот. Располага со високо и нисконапонски литиумски батерии, хибридни и автономни инвертори, фотоволтаични панели и соларно лед осветлување.

Felicity Solar Литиум 10 kWh 48 V

Каталошки бројLPBA48200
Капацитет10 kWh
Номинален напон48 V
Макс. струја на полнење/празнење120 А @ 10s
Длабочина на празнење90 %
Број на циклуси6000+
Гаранција5 години
Животен век10+ години
200660.00 ден

Felicity Solar Литиум 10.24 kWh 192 V

Каталошки бројLPBA48050
Капацитет10.24 kWh
Номинален напон192 V
Макс. струја на полнење/празнење25 А
Длабочина на празнење90 %
Број на циклуси6000+
Гаранција7 години
Животен век10+ години
309510.00 ден

Felicity Solar Литиум 5.12 kWh 48 V

Каталошки бројLPBA48100
Капацитет5.12 kWh
Номинален напон48 V
Макс. струја на полнење/празнење120 А @ 10s
Длабочина на празнење90 %
Број на циклуси6000+
Гаранција5 години
Животен век10+ години
120100.00 ден

Автономен Инвертор Felicity Solar 5 kW

Каталошки бројIVЕM5048-LS
Тип на инверторАвтономен монофазен
Моќност5000 W
Номинален излезен напон/фреквенција230 V / 50 Hz
Напонски опсег на батерија48 V
Тип на батеријаЛитиум/Гел
Макс. струја на полнење/празнење на батерија100 А
Макс. моќност на ФВ панели6000 W
Напонски опсег на ФВ панели125 - 500 V
Гаранција1 годинa
Макс. влезна струја од ФВ20 А
44990.00 ден

Хибриден Инвертор Felicity Solar 10 kW

Каталошки бројIVEM100600-HT
Тип на инверторХибриден трофазен
Моќност10 kW
Номинален мрежен напон/фреквенција400 V / 50 Hz
Напонски опсег на батерија180 - 580 V
Тип на батеријаЛитиум/Гел
Макс. струја на полнење/празнење на батерија25 А
Макс. моќност на ФВ панели13000 W
Напонски опсег на ФВ панели160 - 900 V
MPPT напонски опсег200 - 850 V
Гаранција7 години
Макс. влезна струја од ФВ15 А
Макс. струја на куса врска од ФВ18 А
137520.00 ден

Хибриден Инвертор Felicity Solar 5 kW

Каталошки бројIVGM5048-LS
Тип на инверторХибриден монофазен
Моќност5000 W
Номинален мрежен напон/фреквенција230 V / 50 Hz
Напонски опсег на батерија40-60 V
Тип на батеријаЛитиум/Гел
Макс. струја на полнење/празнење на батерија100 А
Макс. моќност на ФВ панели6500 W
Напонски опсег на ФВ панели90 - 550 V
MPPT напонски опсег100 - 500 V
Гаранција5 години
Макс. влезна струја од ФВ15 А
Макс. струја на куса врска од ФВ18 АБрој на MPP тракери2/1
97610.00 ден