BYD Battery

BYD е еден од најголемите и најпознати производители на литиумски батерии и електрични автомобили. Основана е во 1995 година со 20тина вработени, додека денес има над 230,000 вработени ширум целиот свет и располага со над 30 производствени погони. Во своето портфолио нудат литиумски батерии за складирање енергија од фотоволтаични системи со капацитети од 5 kWh до повеќе MWh со инзвореден квалитет, 10 годишна гаранција и животен век дури над 20 години.