Hagen Germany

Hagen Germany е една од првите реномирани германски фабрики за акумулатори и батерии.

Од 1910 година во фабриката на Hagen во Германија се произведуваат супер квалитетни автомобилски и индустриски акумулатори.

Автомобилските акумулатори се користат како фабрички акумулатори во реномираните германски авомобили на Audi, Mercedes, Bmw, Vw додека индустриските батерии веќе 100 години се користат од германската армија, полиција, воздухопловство....

Долг животен век и врвен германски квалитет по многу прифатливи цени во Македонија е карактеристика на сите модели на Hagen Germany.

Од 1980 година Hagen е дел од најголемата компанија за производство на акумулатори во светот - Exide technologies group.

Батери Еволушн е генерален увозник и дистрибутер за Македонија

Акумулатор Hagen 100Ah 850A

Каталошки број60038
ПоларитетДесен
Капацитет100 Ah
Стартна моќ850 A(EN)
Должина353 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
5950.00 ден

Акумулатор Hagen 44Ah 360A

Каталошки број54459
ПоларитетДесен
Капацитет44 Ah
Стартна моќ360 A(EN)
Должина207 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3000.00 ден

Акумулатор Hagen 55Ah 460A

Каталошки број55559
ПоларитетДесен
Капацитет55 Ah
Стартна моќ460 A(EN)
Должина242 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3450.00 ден

Акумулатор Hagen 55Ah 460A Л+

Каталошки број55565
ПоларитетЛев
Капацитет55 Ah
Стартна моќ460 A(EN)
Должина242 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3500.00 ден

Акумулатор Hagen 62Ah 540A

Каталошки број56219
ПоларитетДесен
Капацитет62 Ah
Стартна моќ540 A(EN)
Должина242 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3700.00 ден

Акумулатор Hagen 74Ah 680A

Каталошки број57412
ПоларитетДесен
Капацитет74 Ah
Стартна моќ680 A(EN)
Должина278 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
4450.00 ден