Growatt

Growatt е еден од најпознатите брендови за соларни мрежни, хибридни и автономни инвертори, како и литиумски батерии за складирање енергија. Станува збор за бренд кој што е во топ 5те најпродавани во индустријата за соларни системи. Се одликуваат со својот квалитет и широкиот спектар на производи кои што ги нудат, од мрежни инвертори од 3 kW па до 150 kW, автономни и хибридни инвертори од 5 kW до 50 kW, како и литиумски батерии од 5 kWh до над 200 kWh.