Хибридни Инвертори

Хибридните фотоволтаични инвертори имаат улога да ја трансформираат еднонасочната енергија од фотоволтаиците во наизменична, за потребите на потрошувачите во објектот. При испад на електроенергетската мрежа, хибридниот инвертор останува да работи при што ја црпи енергијата од батеријата и ја предава кон потрошувачите. Доколку сакате да бидете независни од електроенергетскат мрежа и да ја искористите целосно енергијата која е произведена од фотоволтаиците, вистинскиот избор е систем составен од хибриден инвертор и батерија.

Хибриден Инвертор Felicity Solar 10 kW

Каталошки бројIVEM100600-HT
Тип на инверторХибриден трофазен
Моќност10 kW
Номинален мрежен напон/фреквенција400 V / 50 Hz
Напонски опсег на батерија180 - 580 V
Тип на батеријаЛитиум/Гел
Макс. струја на полнење/празнење на батерија25 А
Макс. моќност на ФВ панели13000 W
Напонски опсег на ФВ панели160 - 900 V
MPPT напонски опсег200 - 850 V
Гаранција7 години
Макс. влезна струја од ФВ15 А
Макс. струја на куса врска од ФВ18 А
137520.00 ден

Хибриден Инвертор Felicity Solar 5 kW

Каталошки бројIVGM5048-LS
Тип на инверторХибриден монофазен
Моќност5000 W
Номинален мрежен напон/фреквенција230 V / 50 Hz
Напонски опсег на батерија40-60 V
Тип на батеријаЛитиум/Гел
Макс. струја на полнење/празнење на батерија100 А
Макс. моќност на ФВ панели6500 W
Напонски опсег на ФВ панели90 - 550 V
MPPT напонски опсег100 - 500 V
Гаранција5 години
Макс. влезна струја од ФВ15 А
Макс. струја на куса врска од ФВ18 АБрој на MPP тракери2/1
97610.00 ден