Dynac DC AGM 12V, 140Ah, 1680Wh

Каталошки бројDAYNC DC AGM 140
ПоларитетЛев
Капацитет140Ah 1680Wh
Номинален напон12V
Должина513mm
Висина223mm
Ширина189mm

 

16500.00 ден

Dynac AGM deep cycle се специјално произведени батерии првенствено наменети за соларни системи и друга стационарна употреба.
Предности на AGM батериите:

- Голем број на циклуси >900
- Многу долг животен век > 10 години
- Идеален за складирање на електричната енергија од соларни системи, како за домашна така и за индустриска употреба 
- Максимално искористување на капацитетот
– Минимално самопразнење
– Можност за делумно полнење-празнење
- Достапен во големини од 105Ah, 140Ah, 195Ah и 220Ah.