Solar Power 12.8V 150Ah 1920Wh

Каталошки бројGE12-150
ПоларитетЛев
Капацитет150Ah 1920Wh
Номинален напон12.8V
Должина483mm
Висина240mm
Ширина170mm

 

16700.00 ден

Solar Power GEL батериите се специјално произведени батерии првенствено наменети за соларни системи и друга стационарна употреба.
Предности на гел батериите:

- Специјална технологија без течен електролит - vrla GEL- за голем број на циклуси >1200 
- Многу долг животен век > 10 години
- Идеален за складирање на електричната енергија од соларни системи, како за домашна така и за индустриска употреба 
- Максимално искористување на капацитетот
– Минимално самопразнење
– Можност за делумно полнење-празнење
- Достапен во големини од 100Ah, 150Ah, 200Ah и 400Ah/2V.