Rombat

ROMBAT SA е еден од најпознатите производители на оригиналени фабрички акумулатори во Европа и докажан партнер на Renault France групацијата(Renault, Nissan, Dacia)

Повеќе од 30 години фабриката на Ромбат е позната по оригинални фабрички акумулатори кои можат да се најдат во најновите модели на Renault, Nissan, Dacia, Ford, Vw, Mercedes.....

Фабриката поседува најмодерни услови со специјални хомологациони протоколи за производство на ОЕМ фабрички акумулатори за автомобилските гиганти и со капацитет над 5000000(милиони) акумулатори годишно.

Во Македонија брендот е присутен повеќе од 20 години преку фабричките акумулатори во Renault групацијата, а официјално како бренд од 2017 година, преку Батери Еволушн како генерален увозник и дистрибутер.

Акумулатор Rombat Tundra 55Ah 540A

Каталошки бројE155
ПоларитетДесен
Капацитет55 Ah
Стартна моќ540 A(EN)
Должина207 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3050.00 ден

Акумулатор Rombat Tundra 65Ah 640A

Каталошки бројE265
ПоларитетДесен
Капацитет65 Ah
Стартна моќ640 A(EN)
Должина242 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
3500.00 ден

Акумулатор Rombat Tundra 70Ah 680A

Каталошки бројEB370
ПоларитетДесен
Капацитет70 Ah
Стартна моќ680 A(EN)
Должина278 mm
Висина175 mm
Ширина175 mm
3800.00 ден

Акумулатор Rombat Tundra 75Ah 750A

Каталошки бројE375
ПоларитетДесен
Капацитет75 Ah
Стартна моќ750 A(EN)
Должина278 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
4000.00 ден

Акумулатор Rombat Tundra 85Ah 760A

Каталошки бројEB485
ПоларитетДесен
Капацитет85 Ah
Стартна моќ760 A(EN)
Должина315 mm
Висина190 mm
Ширина175 mm
4500.00 ден