EXIDE Автоматски интелигентен полнач 7A

Exide charger 7A

 

9800.00 ден

Главни карактеристики и предности на Exide полначот се:

 • можност за полнење на сите типови на акумулатори (Конвенционални, AGM, ГЕЛ, Start-Stop)
 • напон на полнење 13,7 – 15,5 V; max струја на полнење 7 А
 • целосно автоматски начин на работа, без потреба за надзор
 • вграден сензор за температура (за оптимално полнење на секој акумулатори без оглед на температурата)
 • интегрирани заштитни системи од сите типови (против краток спој,преполнување, итн.)
 • можност за користење на напојување, при константен напон од 13,7 V, max. струја 7A на излезот
 • вградена функција за тестирање на батеријата пред почетокот на полнењето
 • интегрирана светилка за полесно користење во мрак
 • многу лесни за употреба
 • работна температура од -40°С до +50°С
 • додатен приклучок за фиксно врзување на акумулаторот
 • можност за полнење на акумулатори со капацитет од 1 Ah до 150 Ah
 • должина на приклучниот кабел 1,7m, имрежен кабел 1,8m
 • гаранција 24 месеци