Dynac DC AGM 12V, 195Ah, 2340Wh

Каталошки бројDAYNC DC AGM 195
ПоларитетЛев
Капацитет195Ah 2340Wh
Номинален напон12V
Должина518mm
Висина242mm
Ширина274mm

 

22300.00 ден

Dynac AGM deep cycle се специјално произведени батерии првенствено наменети за соларни системи и друга стационарна употреба.
Предности на AGM батериите:

- Голем број на циклуси >900
- Многу долг животен век > 10 години
- Идеален за складирање на електричната енергија од соларни системи, како за домашна така и за индустриска употреба 
- Максимално искористување на капацитетот
– Минимално самопразнење
– Можност за делумно полнење-празнење
- Достапен во големини од 105Ah, 140Ah, 195Ah и 220Ah.