Dynac DC AGM 12V, 105Ah, 1260Wh

Каталошки бројDAYNC DC AGM 105
ПоларитетЛев
Капацитет105Ah 1260Wh
Номинален напон12V
Должина345mm
Висина230mm
Ширина175mm

 

12900.00 ден

Dynac AGM deep cycle се специјално произведени батерии првенствено наменети за соларни системи и друга стационарна употреба.
Предности на AGM батериите:

- Голем број на циклуси >900
- Многу долг животен век > 10 години
- Идеален за складирање на електричната енергија од соларни системи, како за домашна така и за индустриска употреба 
- Максимално искористување на капацитетот
– Минимално самопразнење
– Можност за делумно полнење-празнење
- Достапен во големини од 105Ah, 140Ah, 195Ah и 220Ah.