Акумулатор Exide Moto AGM 6Ah 90A Л+

Каталошки бројETX7А-BS
ПоларитетЛев
Капацитет6 Ah
Стартна моќ90 A(EN)
Должина150 mm
Висина93 mm
Ширина87 mm

 

2580.00 ден

EXIDE Moto AGM е технологија на производство на акумулатори со апсорбиран електролит(AGM), за мотори.Потребно е иницијално оформување,а  после инцијалното оформување не е потребно никакво одржување. Електролитот за почетно формирање се наоѓа во внатрешноста на пакувањето. Имаат многу поголема стартна моќност во споредба со конвенционалните акумулатори. Идеални се за новите модели на мотори и за мотори со повеќе опрема. Имаат можност за инсталирање во било која положба. По иницијалното формирање, акумулаторот е потполно херметички затворен, без можност за истекување на киселината. Продолжен животен век во споредба со стандардните акумулатори.

Имаат гаранција од 12 месеци.